Викладач математики Вулверхемптонського університету Рут Феєрклоф вивела формулу приготування ідеального млинця. Як повідомляє The Daily Telegraph, вона являє собою модуль 10L - 7F + C(k - C)+ T(m - T)]/(S - E). Тобто, найважливішою є температура пательні, яка позначена літерою Т (ідеальна температура приймається за m). Щодо інших літер, то S означає час, який тісто стоїть до початку випікання млинців, E - час, протягом якого млинець холоне перед вживанням, L - кількість грудочок в рідкому тісті, C - його консистенція (за k береться ідеальна консистенція), а F - кількість перевертань млинця. Дослідниця також довела, що наливати тісто на сковороду слід тоді, коли масло в ній починає трохи диміти - це показник відповідної температури, грудочок не має бути, тісто повинно бути настільки рідким, щоб ложка в ньому не стояла, а сама суміш має вистоятися хвилин 20, щоб найдрібніші частинки борошна ввібрали молоко. Також Рут Феєрклоф запевняє, що перед приготуванням потрібно обрати пательню середнього розміру, оскільки на великій млинець буде важко перевернути. А їсти ці шедеври краще з цукром та лимонами. Смачного!