Деякі категорії людей в Україні одержують захмарні пенсії. Наприклад екс-прокурор Волинської області Андрій Гіль, нібито, має пенсію 40 тисяч гривень у місяць. Однак це не вийняток. В апеляційному суді волинської області розглядали справу щодо одного з прокурорів прокуратури міста Луцька Олександра Ляшука. Інформує ТРК «Аверс».

Спочатку члени правозахисної групи звернулись із відповідною заявою до Луцькокго міськрайонного суду. Однак там слуги феміди винесли рішення не на їхню користь. Більше того, як розповідають скаржники, сторону прокурора Олександра Ляшука всілякими способами активно відстоюють його колеги по службі. Не змирившись з рішенням першої інстанції, лучани вирішили не гаяти часу та подати апеляційну скаргу.

Головуючий у справі Петро Борсук розповів: «Звернулися до прокуратури Воинської області з заявою про кримінальне правопорушення. Хочуть, щоб провели перевірку і притягнули до кримінальної відповідальності Ляшука Олександра, який за їхніми словами непристойно повів себе в одному з закладів харчування, а також, зловживаючи службовим становищем, будучи на посаді помічника прокурора міста, незаконно отримав пенсію загальною сумою 120 тисяч гривень».

Скаржники, а їх по справі п’ятеро, всі в один голос запевняють, що суддя міськрайонного суду Віталій Ковтуненко навіть не вникнувши в справу та не поцікавиввшись їхньою думкою, поспіхом виніс рішення на користь прокурора-дебошира Олександра Ляшука.

Скаржник Степан Василюк: «Підстави для скасування судового рішення такі, що по суті справу не розглянуто. Відкрито кримінальне провадження, ніяких так би мовити процесуальних дій не велося, нам на стадії слідства велися всілякі перешкоди, утискалися наші інтереси, нас не визнавали потерпілими, ми до нині не можем отримати ніяких процесуальних документів з боку прокуратури».

Скаржник Ольга Стрижевська: «Наша скарга мала бути задоволена і я підтримую апеляцію в повному обсязі, дуже багато порушень слідчого судді Ковтуненка який купу раз переносив нам засідання. Ми місяцями ходимо і тільки йде судова тяганина».

Натомість прокурор Тарас Гуцуляк всіляко намагався спростувати інформацію озвучену скаржниками. На що голова апеляційного суду Петро Філюк поставив стражу порядку низку запитань.

Вислухавши обидві сторони, колегія суддів пішла до нарадчої кімнати,, ва згодом і винесла рішення.

Головуючий у справі Петро Борсук розповів: «Апеляційний суд ухвалив, апеляційну скаргу задовольнити а ухвалу слідчого судді міськрайоного суду скасувати, а маттеріали справи направити в прокупрору Волинської області для проведення досудововго розслідування».

Чому було прийняте саме таке рішення судді присутнім у залі відразу роз’яснили. Окрім того, в слуг феміди виникло чимало претензій до прокурора Тараса Гуцуляка.

http://www.youtube.com/watch?v=VPVGgBPuGDQ&feature=youtu.be