Депутата обласної ради Олега Чикиду звинувачують у шахрайстві та розтраті державних коштів. Разом з ним судять і підприємця Івана Лабудяка, якому також інкримінують шахрайство. 

Слідством вже доведено, що у 2010 році в рамках дердавної Програми створення нових робочих місць для забезпечення зайнятості населення Волинської області як вугледобувної, Олег Чикида заснував фіктивне підприємство «Волинь Ліс Сервіс». Згодом депутат виводить себе з числа засновників товариства, однак лишається його юридичним керівником.

Крім цього, будучи фактичним власником ще одного приватного підприємства «Ф-Арт Груп» Олег Чикида перереєстрував його назву, а директором призначив Івана Лабудяка.

Пізніше депутат обласної ради Олег Чикида склав та зареєстрував у Волинській обласній державній адміністрації бізнес-плани підприємств на загальну суму 18 мільйонів гривень, згідно якого ТОВ «Волинь Ліс Сервіс» зобов'язалось виконати всі умови Програми, створити 145 робочих місць, придбати сучасні засоби заготівлі та спеціалізовані вітчизняні транспортні засоби для вивезення деревини.

Крім того, депутат Чикида створив договір позики, у якому йдеться, що ніби то він з рахунку підприємства надає позику Івану Лабудяку в сумі 6 600 000 гривень, йдеться в матеріалах кримінального провадження.

Також у матеріалах справи зазначено, що Олег Чикида, будучи фактичним представником компанії «CRANTIME TRADE LIMITED», склав фіктивний договір купівлі чотирьох лісовозних тягачів на суму 52 000 євро.

Однак під час судового слідства з’ясувалося, що сума збитків, завданих державі згідно експертиз, суттєво відрізняється - наведені висновки про заподіяння збитків в одній експертизі зазначають ся в розмірі 1 227 745,31 гривень та 5 977 970,0 гривень, що в сумі становить 7 205 715,31 гривень, а в іншій – 13 349 605,96 гривень.

Варто зауважити, що у кожного з підозрюваних по два захисника, а одним із адвокатів Івана Лабудяка виступає ще один депутат обласної ради Сергій Слабенко.

Інший же захисник Лабудяка подав клопотання про відокремлення кримінального провадження стосовно Івана Лабудяка в окреме, адже справу щодо шахрайства Івана Лабудяка та Олега Чикиди було об’єднано.

Однак судді Рожищенського районного суду Іван Сіліч та Руслан Хитрик відхилили його клопотання, а сам адвокат оскаржив ухвалу в апеляційному порядку.

Сьогодні ж колегія суддів Апеляційного суду Волинської області, заслухавши доводи захисників, підсудних та прокурора ухвала залишити апеляційну скаргу без задоволення, а кримінальне провадження - об’єднаним.