Волинські цукрові заводи вчора розпочали переробку солодкого кореня. Про це інформує прес-служба Волинської ОДА.

Вчора ПАТ «Гнідавський цукровий завод» Луцького району та ПП «Європацукор» Іваничівського району розпочали переробку солодкого кореня.

На 9 вересня, Гнідавський цукровий завод прийняв 27074 тонн буряків. Вже виготовлено перших 167 тонн цукру. За словами заступника керівника підприємства Олександра Нікішина, на сьогодні середня вага цукрового кореня становить 543 грами, а цукристість – 16%, це - на 52 грами та майже 1% більше до показників 1 вересня.

ПП «Європацукор» через 2 дні отримає перший цукор. Наразі, господарства краю здають солодкий корінь на завод. На сьогодні «Європацукор» прийняв 8866 тонн буряків. Потужності заводу дозволяють переробляти 2,7 тисяч тонн буряків за добу.

Цьогоріч аграріями області було засіяно 15,9 тисяч гектарів цукрових буряків, в тому числі сільськогосподарськими підприємствами – 8,4 тис. га. Найбільші площі посіву в Горохівському (3,7 тисяч гектарів), Луцькому (2,8 тисяч гектарів) та Володимир-Волинському (2,4 тисяч гектарів) районах.

Зокрема, у ТзОВ «П’ятидні» (керівник – Валерій Діброва) та ДП Агрофірма «Луга Нова» (керівник – Володимир Остапчук) виростили понад 500 гектарів солодкого кореню, СГ ТзОВ «Городище» (керівник – Анатолій Никонюк) – понад 300 гектарів.