Такий висновок зробили американські вчені з Національного інституту вивчення ракових захворювань. Спеціалісти обстежили понад 500 тисяч людей, після чого зробили висновки, які були опубліковані у журналі Archives of Internal Medicine. Отже, надмірне вживання яловичини, свинини або баранини збільшує ризик смерті протягом наступних 10 років. Людина, яка щодня споживає близько 160 грамів м’яса червоного кольору, має більші шансів померти від раку або серцево-судинних захворювань, аніж та, що споживає близько 25 грамів. До речі, ті громадяни, які зовсім відмовилися від м’яса тварин та перейшли на рибу та птицю, мали за даними експертів потрапили до групи найменшого ризику. Спеціалісти інституту підрахували, що скорочення споживання цього продукту допомогло б зменшити смертність серед чоловіків на 11 відсотків, а серед жінок – на 16.