Волонтерки з Дніпропетровська вигадали та роблять сухий борщ для українських військових у зоні АТО на Донбасі.

В одному такому пакеті сушених овочів - моркви, капусти, цибулі, перцю, а ще й зелені та приправ - на десять літрів води. Лишається додати тільки картоплю й тушковану. І обід для 20 солдатів - готовий. Про це йдеться в сюжеті ТСН.Ранок.

За тиждень жінки встигають заготовити до 40 пакетів борщу. Робота - нелегка і тривала. Овочі чистять і нарізають вручну, потім - сушать. До виготовлення борщів-напівфабрикатів у Дніпропетровську долучилися вже з півсотні жінок.

"У кого немає сушилок, то допомагають із нарізкою: нарізають, привозять, кооперуємося по районах – це пришвидшує процес", - говорить волонтер Віка Новікова.