Через нерентабельність виробництвом яловичини на Волині займаються лише окремі сільгосппідприємства, а загалом вирощування м’ясної худоби у майбутньому викликає занепокоєння обласної влади.

Про це йшлося під час семінару з питань розвитку галузі молочного скотарства та цінової ситуації на ринку молока, що відбувся у Ковелі. Пише Інформаційне агенство Волинські новини.

Директор департаменту агропромислового розвитку Юрій Горбенко зауважив, що аналіз розвитку тваринництва в області показує, що лише завдяки застосуванню сучасних технологій можна досягти високої ефективності. З його слів, саме завдяки будівництву комплексів з вирощування птиці реалізація м’яса сільськогосподарськими підприємствами у поточному році збільшилася на 24%. Нині виробництво м’яса птиці становить 83% від загального обсягу реалізації м’яса сільгосппідприємствами. Сьогодні 73% м’яса птиці виробляє ПАТ «Володимир-Волинська птахофабрика» і 27% - ТзОВ «Птахокомплекс Губин».

 

 


Питома вага реалізації м’яса свинини становить лише 11% і збільшилася всього на 6,6%. Через надзвичайно низьку рентабельність і збитковість виробництвом яловичини займаються лише окремі сільськогосподарські підприємства, її питома вага становить лише 5,8%. Юрій Горбенко підкреслив, що занепокоєння викликає вирощування м’ясної худоби, ціни не компенсують затрати на її вирощування, а дотація із держбюджету цьогоріч - відсутня. Ця настороженість ставить під сумнів те, хто у майбутньому вирощуватиме м’ясну худобу.