Ковельські волонтери підготували до відправлення бійцям української армії в зону АТО чергову партію борщових сухпайків. Члени громадської організації «ВГО Комітет громадського спротиву» Галина Лічман, яка пройшла Майдан Гідності, Людмила Строкова – мати бійця військового добровольчого батальйону, Лариса Калитюк, двоє синів якої теж перебувають в зоні АТО, та активістка Галина Шевчук продовжують готувати борщові напівфабрикати. Пише ПроКовель.
Спершу жіночки вдома по одинці готували борщові набори, а тепер облаштувалися в приміщенні громадської організації. Тут одну із кімнат переобладнали під невеличку кухню і комору, принесли сюди кілька власних електричних сушарок і приступили до роботи. Овочами їх забезпечив Степан Костюкевич із села Дубове. Чоловік безкоштовно привіз із власного городу близько 200 кілограмів столового буряка, 50 кілограмів моркви, 15 кілограмів часнику.
Активістки щодня шинкують свіжі овочі та кладуть їх у сушарки, вже готову суміш заправляють спеціями і фасують в спеціальні пакети для продуктів харчування. Кажуть, що будуть раді будь-якій допомозі містян та жителів інших населених пунктів, а насамперед запрошують приєднатися до доброї справи молодих людей. На кухні вкрай не вистачає робочих рук.
Господині наразі розробляють нові рецепти сухпайків – ще більш поживні та вітамінні, щоб бійці не витрачали багато часу для приготування смачної гарячої їжі. Перші порції з сухими напівфабрикатами для приготування борщів отримали бійцям 51 окремої механізованої бригади, тепер доукомплектовують ще один вантаж. Окрім цього, члени комітету громадського спротиву знову підготували та відправили бійцям «Айдару» гуманітарний вантаж з продуктами харчування. А сьогодні ще повезуть харчі до 51 бригади.
Коментарі
коментарів немає