Нестабільність валюти, ріст цін на продукти, зниження достатку людей суттєво позначаться на бюджетах святкових застіль. Якщо в столиці це ще не так позначилося, то в провінції намагаються економити на всьому, повідомляє ТСН.19:30. 

Традиційного передноворічного пожвавлення на базарі поблизу Фастова не помітно, хіба що покупці гуртуються біля мандаринів та курятини. Саме нею багато хто цього року замінить більш дорогі види м'яса, хоча прилавки ломляться від свіжини.

Бійці АТО пропонують свої рецепти новорічних блюд. Солдат з позивним Професор приготує святкову рибну юшку із сардинами для своїх побратимів. І в цілому солдатські столи ломитимуться від різноманітних консервів. І у мирних регіонах люди не квапляться витрачати кошти на святковий стіл навіть не з питань економії, а через солідарність з захисниками батьківщини.

Координатор фастівського волонтерського центру допомоги бійцям АТО Катерина Конта каже, на святковому столі все буде по-військовому - сардини, вермішель та кабачкова ікра. «Хочеться, щоб вони розуміли, наскільки ми їх підтримуємо, що ми готові цей новий рік провести так, як вони. І сидіти на телефоні: «Хлопці, ми їмо те саме!» - каже Катерина.

Дієтологи застілля з консервами не підтримують, і радять економити з користю для здоров'я. На столі мають бути звичні для українців – буряк, морква, капуста, яблука. А найкраще заощадження - не готувати зайвого.

Навіть з дешевих продуктів можна приготувати блюдо ресторанного рівня, запевняє шеф-кухар Дмитро Остапчук, і пропонує вишуканий салат, який обійдеться господині в 15 гривень. Інгредієнти – листовий салат, а також яблука, гарбуз і курятина.