В останню путь 30 січня провели бійці 51-ої бригади, який загинув у серпні під Іловайськом. Прощання відбулося у Свято-троїцькому кафедральному соборі. 

Василь Зелінський був бійцем 51-0ї ОМБ. Зв'язок з ним обірвався 28 серпня. Як виявилось, чоловік загинув у Іловайському котлі й був похований у Запоріжжі. Багато місяців родина не знала про долю чоловіка, та врешті знайшла його, - пише Волинський інформаційний портал.

Сьогодні провести в останню путь Героя прийшло чимало людей. 

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл звернувся до усіх з проханням молитись за душу новорприставленого Василя.

«Важко думати скільки ми вже відспівали молодих людей. У Тараса Шевченка є вірш «Думи мої». Ми повинні розмірковувати. Розмірковувати не тільки про їхні життя, а й про свої», - зауважив він. Митрополит зауважив, що важко навіть уявити, як може гинути стільки людей, і це без оголошення війни. Колись така біда прийшла з Заходу, а зараз зі Сходу.

«Як можуть вбивати ті, хто ще недавно називав нас братами, єдиновірами? Як брат міг піти на брата? Значить ми не були рідними по крові», - вважає він.

«Ми маємо бути вдячні тим, хто поклав свої життя на вівтар правди. Бо вони – це те краще, що ми віддаємо», - вважає митрополит Михаїл. Він переконаний, що герої – не вмирають. Вмирає лише тіло, а пам'ять про них – вічна.

«Господь бачить правду. Ці смерті – не даремні. Вони для того, аби ми змінились, аби почали любити рідну землю, стали добрішими й патріотичнішими. За це йшли наші солдати, а не за шматок землі» - додав він. Тож митрополит закликав усіх запитати себе, а чи змінився він і що робить для своєї родини. Він також висловив співчуття родині загиблого, зауваживши, що їм є ким пишатись.

З церкви, в останню путь військового провели з духовим оркестром УМВС. Кілька сотень лучан, схиливши голови ішли за труною героя.

*фото Інформаційне агентство Волинські Новини