Колишній директор державного комунального підприємства «Луцьктепло» Олександр Киричук встигав не лише керувати справами підприємства, а й вести свій бізнес і навіть доволі успішно.

З Єдиного державного реєстру юросіб та фізичних осіб-підприємців видно, що засновником та власником компанії «Будтрейд» є Киричук Олександр Олексійович.

Статутний фонд ПП становить 3 000 000 гривень. В інтернеті можна знайти інформацію про те, що ПП «Будтрейд» займається виготовленням цегли.

Зареєстроване підприємство за адресою Цегельного заводу в місті Луцьк - вул. Цегельна, 28.

Зараз фірма Киричука намагається через суд відібрати частину майна колишнього «Волиньферрометал» за набувальною давністю.

В Україні набувальна давність регулюється Цивільним кодексом, а саме ст. 344.

Вона визначається, як набуття права власності на чуже майно особою, яка добросовісно заволоділа цим майном і продовжує відкрито, безперервно володіти нерухомим майном протягом десяти років або рухомим майном - протягом п'яти років.

Тобто фірма Олександра Киричука протягом кількох останніх років успішно користувалася майном іншого приватного підприємства, а тепер і взагалі хоче прибрати його до рук.

І це при тому, що з 2011 по грудень 2014 року Олександр Киричук обіймав посаду директора ДКП «Луцьктепло».

Начальник відділу кадрової роботи Луцької міської ради Віра Гудима стверджує, що вона не знала про те, що екс-директор ДКП «Луцьктепло» має власний бізнес зі статутною вартістю у три мільйони.

Щоправда факт того, що Киричук під час керування комунальним підприємством активно займався власним бізнесом не бентежить ані працівників мерії, ані самого градоначальника, який призначив Киричука на роботу в ДКП «Луцьктепло».

Тож наразі Олександр Киричук вирішує одразу дві справи у судах – намагається поновитися на посаді і прибрати до рук майно іншого приватного підприємства.

Нагадаємо, що розпорядженням міського голови Миколи Романюка з 31 грудня 2014 року Олександра Киричука звільнено з посади директора ДКП «Луцьктепло».

Однак уже через місяць пан Киричук подав позов до Луцького міськрайонного суду з вимогою поновити його на посаді.

Варто нагадати, що ще недавно на ДКП «Луцьктепло» велося активне будівництво та реконструкції - потужними темпами «ремонтували» котельні та будували четвертий поверх адмінприміщення.

Тодішньому директору ДКП «Луцьктепло» Олександрові Киричуку працівники закидали роздування штату, для якого знадобився аж цілий додатковий поверх.

Виникає логічне припущення, що, маючи ціле підприємство з виробництва цегли та будівельних блоків, директор ДКП навряд чи замовляв би будматеріали для ремонту об'єктів комунального підприємства, яке він очолював, у іншої фірми.

Тож, не виключено, що останні роки головним замовником бізнесу Киричука було саме ДКП «Луцьктепло», яке він і очолював.