Народна Самооборона міста Рожище б'є на сполох з приводу призначення головою їхньої РДА Інни Гайворонської. Активісти мотивують це тим, що нова очільниця району є близькою людиною одіозного екс-керівника тієї ж РДА Олега Савчука.


Зокрема, Інну Гайворонську називають чи то дружиною, чи то подругою серця пана Савчука. Відтак активісти висловлюють побоювання, що у районі може повторитися ситуація, коли райдержадміністрацію очолював сам Олег Савчук, якого у 2008 році було звільнено з посади Указом Президента «за неналежне виконання посадових обов'язків». Тим часом в пресі по цьому питанню екс-посадовцю закидали земельні оборудки.
Як повідомив у коментарі інтернет-виданню «Під прицілом» керівник «Народної Самооборони» міста Рожище Олександр Дулюк, ця панянка уже віддавна є «бойовою товаришкою» спритного ділка Олега Савчука. Зокрема, при Савчуку її пам'ятають на посаді керівника юридичного відділу Рожищенської РДА, згодом разом з Олегом Савчуком вона працювала і в КП «Зелене господарство». 

Поряд з Олегом Савчуком Інна Гайворонська часто фігурує і у соцмережах. Зокрема, чи не на кожному фото з різноманітних зустрічей, круглих столів та семінарів з приводу місцевого самоврядування.

Навіть разом стояли на Євромайдані. 


Тож, не виключено, що саме «великий реформатор» Олег Савчук дав дорогу в життя новопризначеній 32-річній голові РДА.
Однак представники «Народної Самооборони» висловлюють своє обурення не стільки наближеністю нової очільниці РДА до колишнього посадовця, скільки тим, що губернатор Володимир Гунчик свого часу пообіцяв представникам громадськості вислухати їхню думку з приводу потенційних кандидатів на цю посаду та провести публічні обговорення кандидатур.

«Я розумію, що це - вертикаль Президента, але за що тоді люди стояли на Майдані. Це думка не тільки самооборони, але й ряду осередків політичних партій. Я так думаю, що завтра буде підготовлений лист за підписом місцевих осередків партій, - резюмує Олександр Дулюк.
За інформацією Олександра Дулюка, ані Інна Гайворонська, ані Володимир Гунчик до громадськогості району з питанням погодження її кандидатури не зверталися і ніяких розмов не було.
Натомість сама Інна Гайворонська стверджує, що вона вже встигла зустрітися з представниками місцевих політсил і їй висловили підтримку.
«Надзвичайно важливою на даний момент є консолідація усіх політичних сил демократичного спрямування району у напрямку спільної роботи в підготовці стратегічного плану розвитку. Кожна громадська ініціатива в районі буде почута та повинна займатись суспільно корисними справами на благо району, а не в супереч. В період військових дій на Сході нашої держави не є часом для внутрішніх конфронтацій. Головне завдання для нас – визначення напрямків сталого розвитку району та збереження миру. Мені дуже приємно, що я відчула підтримку переважної більшості політичних партій та громадських організацій нашої районної громади і вже із наступного тижня ми сядемо спільно за круглих стіл для визначення основних кроків нашої спільної взаємодії», - прокоментувала Інна Гайворонська прес-службі Самооборона Волині.
Представлення новопризначеної голови Рожищенської РДА заплановане на завтра, 12 годину 12 березня. Інну Гайворонську повинен представляти голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик. На сторінці Самооборони Рожищ у Facebook пропонують громаді району прийти у цей час до РДА та задати свої питання губернатору.