Чотири претенденти є на посаду керівника відділу з питань фізичної культури та спорту. Окремі з них мають лобі влади, а інші замовчують про минуле.

Про це йшлося під час засідання тимчасової комісії з кадрових питань громадської ради при Волинській обласній державній адміністрації сьогодні, 27 травня, в приміщенні обласної ради, - пише Інформаційне агентство Волинські Новини.

Зауважимо, що на посаду претендують:

Дмитришин Ігор Ярославович, 1971 року народження, заступник начальника управління у справах молоді та спорту облдержадміністрації.

Дикий Олег Юрійович, 1977 року народження, методист фізичної культури відділу виховної роботи Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти.

Булковський Андрій Зигмундович, 1972 року народження, заступник директора Ківерцівської ДЮСШ.

Галан-Влащук Віктор Йосипович, 1987 року народження, заступник директора Волинського обласного центру фізичного здоров’я «Спорт для всіх».

Перед початком представлення себе та обговорення претендентів, представник комісії з питань гуманітарної політики Михайло Савчук запропонував без обговорення рекомендувати Галан-Влащука. Він мотивував це тим, що торік, 9-го жовтня вже відбулися кадрові слухання й тоді більшість підтримала саме цю кандидатуру.

«У нас вже було обговорення. Так, тоді ми говорили про кандидата на посаду управління, зараз відбулася реорганізація і тепер ми пропонуємо персону на посаду відділу, але це правонаступник попередньої структури», - наголосив Савчук.

Втім, більшість таки вирішила провести слухання.

ВИСТУПИ ПРЕТЕНДЕНТІВ

«Галузь потребує реформ. Також нам потрібна інвентаризація, щоб знати, що ми маємо: які штати, бази, наповненість груп. Нам потрібно знати, над чим далі працювати та як чітко управляти цією системою. Ми ставимо собі завдання - виховати з шестирічної дитини учасника олімпійських змагань», - розповів Ігор Дмитришин.

«У своїй роботі я вбачаю проведення обласних, районних змагань, створення сприятливих умов для проведення дозвілля в області, зміцнення матеріально-технічної бази. Також нам потрібно матеріальне стимулювання педагогів та фахівців. Моя діяльність буде базуватися на консультуванні та врахуванні думок усіх фахівців краю», - виступив Олег Дикий.

«Я бачу в своїй роботі у цьому відділі такі напрямки: організаційно-практичне забезпечення, зміцнення матеріально-технічної бази, контроль та вивчання стану справ підвідомчих структур. Ще один важливий крок у роботі, який планую реалізувати,– навчання кадрів», - сказав про своє бачення роботи відділу Андрій Булковський.

«Я вбачаю свою роботу, як справу якісного менеджменту. Хочу цю сферу реформувати та вивести її на новий рівень. Ми створимо прозорий підхід до розподілення фінансових ресурсів. Також децентралізуємо роботу нового відділу, аби розвивати спортивні федерації, товариства та клуби. Одним із завдань буду ставити перед собою – розвиток спортивної інфраструктури в селі. Я - автор більше десятка наукових статей про розвиток спорту, також підготував й реалізував чимало проектів, які запозичені на всеукраїнському рівні», - розповів Віктор Галан-Влащук.

 

Цікавою персоною у цьому списку є Дмитришин. Він висувається на посаду із заступника начальника управління у справах молоді та спорту облдержадміністрації. Втім, як інформував сам же посадовець, з 12-го травня він розпорядженням голови ОДА призначений на посаду виконувача обов’язків відділу з питань фізичної культури та спорту.

Варто зауважити й те, що коли претендент розповідав про себе, то не сказав про те, що розпочав свою трудову діяльність як фельдшер із 1990-го року, потім був менеджером приватної фірми. Стрімкий кар’єрний ріст відбувся у 2006-му році, коли Ігоря Дмитришина призначили на посаду заступника начальника управління у справах молоді та спорту ОДА. Перед цим він був менеджером приватної виробничо-комерційної фірми «Укрбізнес» в Луцьку.

Коли ці факти з біографії почали зачитувати, то Дмитришин посміхався, а потім запевнив, що до спорту таки він дотичний й любить це.

«Я займався дзюдо, так, не маю високих нагород, але цю сферу люблю. А до того, як мене взяли в ОДА, то я також займався розвитком спорту в громадських організаціях на засадах волонтерства», - пояснив претендент.

Після дискусій, усі присутні вийшли із зали задля голосування тимчасової комісії. Зауважимо, в кулуарах говорили про те, що Олег Дикий має чимале лобі з обласної ради.

Як представила свої результати комісія з кадрових питань громадської ради при Волинській обласній державній адміністрації, вони рекомендують на посаду керівника відділу з питань фізичної культури та спорту Дмитришина - 5 голосів. Меншість у три голоси підтримала Галан-Влащука.