На тлі загального подорожчання цін на послуги та підвищення тарифів, повідомлення про зниження вартості деяких продуктів харчування приємно здивують українців. Проте, слід зауважити, в деяких регіонах країни ціни навпаки зросли, зокрема і у Волинській області.

Новину передає «Преса України».

Не так давно був проведений моніторинг цін на продукти харчування по території України, за результатами якого відмічається зниження цін на овочі, практично на всій території країни. Так, у всіх регіонах подешевшала капуста (6,1 грн./кг), картопля (6,2 грн./кг), морква (18 грн./кг), буряк (5,3 грн./кг), цибуля (4,1 грн./кг), помідори (13,5 грн./кг), огірки (7,6 грн./кг).

Зауважимо, що за перший квартал 2015 року українці стали витрачати на продукти на 20% менше коштів, ніж раніше. В першу чергу відмовилися від фруктових консервів, м'ясних та рибних напівфабрикатів – їх продажі впали на 37%. На 30% знизився попит на рибу, різні крупи, морепродукти, готові м'ясні продукти, ковбаси. Рідше стали купувати яйця, свіже м'ясо і овочі – їх реалізація впала на 25%. На 20% нижче звичайного впали показники продажів безалкогольних напоїв, вершкового масла, макаронних і кондитерських виробів.

Слід зауважити, що в деяких регіонах країни ціни навпаки зросли. У Волинській області – подорожчали морква (на 5,4%), буряк (16,5%), цибуля (16,5%). У Вінницькій області на 26,3% подорожчали томати. У Львівській області на 0,5% піднялася ціна на моркву.

Експертами очікується зниження цін ще в найближчий місяць-півтора.