За фактом незаконного поводження зі зброєю та бойовими припасами слідчі відкрили кримінальне провадження, - повідомляє прес-служба волинської міліції.

 

До луцьких оперативників надійшла інформація про те, що один із мешканців обласного центру за місцем проживання зберігає зброю та боєприпаси. Тож оперативники із санкціонованим обшуком завітали до 48-річного лучанина.

 

- За даною адресою оперативники вилучили набої калібру 7,62 мм в кількості 60 штук, калібру 5,45 мм в кількості 90 штук, 16 мисливських набоїв різного калібру, гранату із запалом Ф-1 та обріз мисливської рушниці, – повідомив начальник Луцького МВ УМВС України у Волинській області Ігор Муковоз.

 

Чоловікові оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого частиною 1 статті 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Відносно зловмисника обрано міру запобіжного заходу – домашній арешт.

 

Вилучений арсенал правоохоронці направили на дослідження в Науково-дослідний експертно-криміналістичний центри при УМВС України у Волинській області.

 

Слід відзначити, що правопорушник в минулому притягувався до кримінальної відповідальності. Підозрюваному загрожує покарання від двох до п’яти років позбавлення волі. Триває досудове розслідування.