Лучани вже другий день скаржаться на задимленість у місті. Ще з вчорашнього вечора жителі міста помітили дим, який навис над Луцьком. Однак в Управлінні ДСНС у Волинській області ніяк не прокоментували цю ситуацію, мовляв, в області немає жодних пожеж, - пише Район.Луцьк.

Ранок 4 вересня все-таки свідчить про інше: зі всіх мікрорайонів Луцька надходять повідомлення про те, що у повітрі стоїть неприємний запах, люди зачиняють вікна та обмежують прогулянки.

«Хто знає, смог, що зараз висить у Луцьку, зокрема на 33-му, це від пожеж в лісах чи торф'яників?» – допитується лучанин Андрій Михайлов.

Юрист Василь Нагорний стверджує, що це горить ківерцівський ліс. Але у черговій частині Ківерцівського районного відділення Управління ДНС у Волинській області цю інформацію не підтвердили. Деякі користувачі соцмереж кажуть, що горять торфяники біля Володимира-Волинського.

Про їдкий дим, що навис над містом, повідомляють і лучани, які проживають у центрі міста.
«Бр, від 4-ї школи до «Благомеда» пройшлась, досі проковтнути не можу і в горлі дере», – пише Оксана Прокопчук.

Про смог також повідомляють жителі 55-го і 40-го кварталу, району ДПЗ та Залізничного вокзалу.

Наразі немає жодних офіційних коментарів від представників Управління ДСНС у Волинській області щодо смогу у Луцьку. У телефонних розмовах з журналістами рятувальники заперечують будь-яку пожежу в області та біля міста.