Поліський завод транспортного машинобудування побудував цікаву машину на шинах наднизького тиску, здатну долати найтяжче бездоріжжі, пише Автотема.

Снігоболотохід «Полісся» був презентований на нещодавній виставці «Зброя та безпека 2015», яка проходила в Києві в кінці вересня. Розробник і виробник машини – Поліський завод транспортного машинобудування, розташований у смт. Іванків, Київської області. Підприємство вже більше року спеціалізується на виробництві гусеничних мотобуксирувальників «Полісся» – зручних помічників для мисливців, рибалок та любителів активного відпочинку в зимовий час.

Тепер же завод вирішив освоїти новий вид продукції, взявшись за випуск малогабаритних гусеничних і колісних снігоболотоходів вантажопідйомністю 250 – 500 кг – для лісотехнічного та мисливського секторів. На виставці в Києві підприємство показало всюдихід на шинах наднизького тиску. Машина побудована на вузлах і агрегатах УАЗ-3151. Тентований кузов переробили в двомісний, з жорстким дахом. Позаду кабіни можна встановити невеликий кузов. Примітно, що шини- «дутики» з написом «Трекол» виготовлені відомим вітчизняним виробником «Дніпрошина». Така шина донедавна поставлялася на російські всюдиходи з однойменною назвою. Український всюдихід може також плавати – зі швидкістю 2-3 км/год.