Аби приготувати український борщ у місті Луцьк потрібно витратити 95 грн, інформує кореспондент УНН.

Найдорожчим інгредієнтом для українського борщу у Луцьку є м'ясо. За кілограм свинини потрібно заплатити 90 грн.

Загалом, ціни на інгредієнти для українського борщу у Луцьку виглядають таким чином: капуста червона – 13 гривень за кілограм, морква – 11 грн/кг, картопля – 9 грн/ кг, буряк – 8 грн/ кг, часник – 70 грн/ кг, цибуля – 12 грн/ к, петрушка – 6 гривень за пучок (50 грам), кріп – 7 гривень за пучок (50 грам), перець червоний – 80 грн/ кг, олія соняшникова – 17 гривень за 500 мл., свинина – 90 грн/ кг, сметана – 10,60 гривень (400 грам), томатна паста – 5,24 (70 грам), оцет – 13,89 (1 літр), сало – 60 грн/ кг.

Щоб приготувати традиційний український борщ об’ємом три літра потрібно витратити:
- капуста – 500 г = 7,5 гривень
- томатна паста - 70 г = 5,24 грн;
- морква – 100 г = 1,11 коп;
- буряк - 300 г = 3,40 грн;
- картопля - 600 г = 5,40 грн;
- часник - 25 г = 1,75 грн;
- цибуля - 150 г = 1,80 грн;
- перець червоний - 150 г = 12 грн;
- петрушка – 50 г = 6 грн;
- кріп – 50 г = 7 грн;
- м’ясо (свинина) - 400 г = 36 грн;
- сметана - 50 г = 1,33 грн ;
- олія - 100 г = 3,40 грн;
- оцет - 10 г = 0,13 грн;
- сало - 50 г = 3 грн.

Загальна сума за інгредієнти – 95 грн і 6 коп. Таким чином один літр борщу коштуватиме – 31 грн 68 коп.