77% опитаних українців переконані, що рішення про запровадження в Україні ринку землі повинне ухвалюватися на всеукраїнському референдумі, 79% із них виступають проти надання іноземцям права купувати землі сільськогосподарського призначення.

Читайте також: Шмигаль розповів, як зросте ціна на землю в Україні

Про це свідчать результати опитування, яке провела Соцiологiчна група «Рейтинг», пише ТСН.

Так, про відкриття ринку купівлі/продажу землі сільськогосподарського призначення від 1 липня 2021 року знають дві третини опитаних (46% – багато чули про це, 32% – щось чули). Водночас 22% респондентів нічого про це не знають. Останніх більше серед наймолодших опитаних, жителів міст, та тих, хто не має земельного паю.

77% опитаних переконані, що рішення про запровадження в Україні ринку купівлі/продажу земель сільськогосподарського призначення повинне ухвалюватися на всеукраїнському референдумі. 16% – не підтримують такої ініціативи, 58% – однозначно готові взяти участь у такому референдумі, 17% – скоріше б взяли участь, 20% – не взяли б участі.

Читайте також: Через корупцію в Держгеокадастрі у волинян проблеми із землею (відео)

Водночас, 64% респондентів з тих, хто взяв би участь у такому референдумі і визначився із відповіддю, проголосували б проти запровадження в Україні ринку купівлі/продажу земель сільськогосподарського призначення, а 36% – підтримали б цю ініціативу. 79% українців проти надання іноземцям права купувати в Україні землі сільськогосподарського призначення. Підтримують таку ініціативу лише 15%, зазначають соціологи.

Соцiологiчна група «Рейтинг» провела опитування 23-27 квітня. Було опитано 2 тис. респондентів в усіх областях, окрім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу методом особистого формалізованого інтерв’ю (face-to-face). Похибка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 2,2%.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook