Ціни продовжують рости, і м'ясна продукція не стане винятком, - пише Вusinessua.
За кілька днів до свята м'ясо почне дорожчати. Борис Кушнірук, аналітик інституту народного господарства, заявив, що новорічні свята дають виробникам м'яса відмінну можливість перекрити витрати на імпортні «інгредієнти», що застосовуються для виробництва продукції.
Імпортна складова відіграє важливу роль, і багато компаній почали працювати в збиток, а перед святами попит на м'ясні продукти зросте в кілька разів, тому всі виробники почнуть «накручувати» ціни. На думку Кушнірука, це робиться не для наживи, а тільки для того, щоб покрити витрати на імпортні складові. Кінцева ціна продукту буде залежати від декількох факторів, але аналітик не виключає, що м'ясо підвищиться в ціні відразу на сім відсотків. Однак, як стверджує аналітик, не все так погано. Після введення ембарго Росією (з 1 січня) вартість м'ясної продукції може значно знизитися. Виробники не зможуть за такий короткий термін знайти нові ринки збуту, і, щоб м'ясо не пропало, почнуть продавати його за низькою ціною. Кушнірук сподівається, що його прогнози справдяться, і багато продуктів в Україні почнуть дешевшати вже через кілька тижнів.
Коментарі
коментарів немає