Різдвяна кутя цьогоріч – страва не з дешевих. Першими у свій Святвечір, 24 грудня, нею смакуватимуть католики. Православні ж готуватимуть кутю 6 січня. У скільки вона сьогодні обійдеться волинянам, підрахували журналісти Вісник і К.
Кутя – головна обрядова страва Надвечір’я Різдва Христового. Вона символізує багатство життя і надію на світле воскресіння, тож стоятиме майже на кожному столі. На Волині її традиційно готують з пшениці. Сама крупа не з дорогих – у межах 10 гривень за 2-3 склянки. Обов’язково господині кидають до неї і жменю родзинок – плюс 10-15 гривень (на невелику порцію).
Склянка горіхів коштуватиме в межах «двадцятки», мак – мінімум десять. Засолоджують кутю медом, а це ще не менше двадцяти гривників. Рахуймо! Виходить близько сімдесяти гривень. А якщо хтось захоче додати халви чи інших сухофруктів, то аби вклався у сотню.
Коментарі
коментарів немає