Вино сприймається багатьма лише як напій. Однак вино чинить ще й лікувальну дію на організм людини.

Численні клінічні спостереження показали, що виноградне вино несе в собі потужні цілющі сили, які дозволяють боротися не тільки з банальними простудними захворюваннями, але навіть з такими грізними хворобами як туберкульоз, малярія, ішемічна хвороба серця, рак і навіть СНІД.

Учені підкреслюють, що мова йде про вживання невеликих доз алкоголю. Крім того, у людей, що повільно переробляють спирт, вище ризик розвитку алкоголізму та алкогольного ураження інших органів.

Вино покращує психічну діяльність, викликає апетит та поліпшує травлення, збуджує дихальний центр та сприяє вентилюванню легенів, а крім чього викликає стан ейфорії, загострює розумові здібності і швидкість сприйняття.

 Однак тепер ця точка зору викликає сумніви. Останні дослідження французьких вчених з паризького центру з обстеження ракових пухлин показують, що півкелиха вина на день може підвищити ризик виникнення раку кишечнику на 9% і раку горла і порожнини рота на 168%.

Так що вирішувати Вам.