Неподалік від селища Олика є «розбита» дорога, що веде до сіл Личани та Метельне.

Про дорогу, зроблену за європейськими стандартами тут лише мріють, - пише ВАР.

Селяни просили написати матеріал про відсутність нормального дорожнього покриття у Ківерцівському районі. Люди сподіваються, що публікація зможе привернути увагу до цієї проблеми.

Жителі села Личани розповіли, що політикам і їх обіцянкам вже не вірять. Бо щороку чують одне і те ж. Їм говорять, що дорогу зроблять, однак далі обіцянок справа не йде. Також наголошують, що дорога не є безпечною.

«Знаєте, як ми їздимо автобусом узимку? Там, де найглибша яма, водій висаджує всіх людей із салону, навіть якщо на вулиці лютий мороз, й об’їжджає ями сам, а люди йдуть за автобусом. Минувши ями, сідають у салон…», – розповідала жителька села Личан Оксана.

З Олики до села Личани вдалося їдучи автомобілем вдалось переконатись, що на дорозі майже немає рівного асфальту. Часто доводиться об’їжджати великі вибоїни та калюжі. На «найекстремальніших» відрізках дороги по центру – великі ями. Тому певний час доводилося їхати обабіч дороги. Автомобілі дивом минають одне одного. Водії мають бути дуже уважними, аби не втрапити в найглибшу яму та не пошкодити авто. Такі дороги можуть створювати й аварійну ситуацію. Адже треба стежити не лише за безпекою на дорозі, а й вправно об’їжджати величезні ями.

Їдучи такою дорогою одразу виникає думка, щоб не зламався автомобіль. А коли хтось їде назустріч – аби вдало оминути.

Дорогу відремонтують, якщо виділять гроші

Після поїздки надіслала інформаційний запит до Волинської ОДА, щоб дізнатись чи передбачений ремонт дороги у 2016 році. А також скільки це буде коштувати.

У департаменті інфраструктури та туризму Волинської обласної державної адміністрації відповіли, що «на 2016 рік заплановано на умовах співфінансування проведення ремонту дороги місцевого значення С030533 (Н-22) Олика-Личани на ділянці Метельне-Личани на суму 300 тисяч грн. З яких 150 тисяч грн. – з місцевого бюджету, а решта 150 тисяч гривень – обласного бюджету».

Також у департаменті додали, що «остаточне рішення щодо фінансування з обласного бюджету об’єктів з ремонту та утримання доріг місцевого значення та комунальної власності на 2016 рік буде прийнято після розгляду профільною комісією обласної ради та затверджені на сесії».