На Волині поліцейські вилучили боєприпаси та вибухівку. У понеділок, 25 січня у 49-річного мешканця селища Жовтневе Іваничівського району правоохоронці вилучили боєприпаси та вибухівку - інформує прес-служба волинської поліції.

25 січня під час проведення санкціонованого обшуку працівники Нововолинського відділу поліції за місцем проживання 49-річного мешканця району виявили та вилучили 65 патронів калібру 5,45мм, циліндричний предмет з отвором у середині й шістьма нарізами довжиною 10 см., зовні схожий на глушник до вогнепальної зброї. Поліцейські також вилучили 1 кг. порошкоподібної речовини жовтого кольору. Ймовірно, йдеться про вибухову речовину – тротил.

«Вилучені предмети направлені на дослідження до наукового-дослідного експертно-криміналістичного центру. Чоловік пояснив, що знайшов їх давно й просто зберігав у будинку без будь-яких намірів використовувати, - повідомив начальник Нововолинського відділу поліції Віталій Мархальчук.

Відомості про дане правопорушення внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст.263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до семи років. Триває досудове розслідування.