Чемпіон світу з боксу за версією WBC в суперважкій вазі українець Віталій Кличко 26 вересня буде в США відстоювати свій титул у поєдинку з американцем Крісом Арреолою.

Поєдинок за чемпіонський пояс відбудеться в Лос-Анджелесі (штат Каліфорнія), на батьківщині американця мексиканського походження.  Зважування показало, що Віталій Кличко важче Кріса Арреоли на 0,4 кг - 114,3 (найбільша бойова вага українця за кар\'єру) і 113,9 кг, відповідно. 

Володар чемпіонського пояса WBC, 38-річний Віталій Кличко, який переміг у 37 боях з проведених 39 (у 36 з них - нокаутом). В останньому поєдинку українець у Штутгарті 21 березня в дев\'ятому раунді нокаутував кубинця Хуана Карлоса Гомеса.

28-річний офіційний претендент на титул Кріс Арреола виграв усі 27 поєдинків на професійному рингу (24 - достроково). В останньому з них американець 11 квітня в Лас-Вегасі в четвертому раунді отримав дострокову перемогу над своїм співвітчизником Джамілем Маклайном.

  Багато експертів і букмекери вважають чинного чемпіона світу, старшого з братів Кличко, явним фаворитом майбутнього бою, повідомляють РИА Новости. Так, відомий російський промоутер Андрій Шкаліков заявив, що повністю впевнений у перемозі українця. 

"Арреола може перемогти Віталія Кличко лише за рахунок несподіваного нокаутуючий удар - правого бокового удару або знизу, - сказав Шкаліков. - Але Кличко в даний час знаходиться в ідеальній формі, і це малоймовірно. Думаю, що Кличко переможе або нокаутом в останніх раундах поєдинку, або за очками підсумками дванадцяти раундів ".

Аналогічної думки щодо переможця бою дотримуються і букмекерські контори. Приміром, Bwin оцінює ймовірність перемоги Арреоли як 5 / 1, а Кличко - 1,14 / 1 (ймовірність нічийного результату матчу - 41 / 1). А россійская БК "Марафон" і зовсім приймає ставки на перемогу українця за ще більш скромним котируваннями - 1,08 / 1, у той час як шанси на перемогу американця становлять 6,75 / 1 (нічия - 27 / 1).

Кличко перед поєдинком виглядав повністю впевненим у своїх силах: "Хто переможе? Якби ви поставили мені це питання п\'ять тижнів тому, ще до того, як розпочалася заключна фаза моєї підготовки до бою, я сказав би, що не знаю. Але зараз я впевнений , що зможу перемогти Арреолу. Я задоволений своєю формою і готовий показати кращий свій бокс ".

Мабуть, одним з небагатьох, хто щиро вірить у можливість розтрощення на рингу Віталія Кличка, є його суперник. Арреола на передматчевій прес-конференції безапеляційно заявив, що "прийшов час змінити чемпіона". "Це буде мій час. Я збираюся завоювати титул для себе, для всіх мексиканців і для всіх мексиканських американців і залишити його тут, у Сполучених Штатах Америки".

У той же час, володар чемпіонських поясів IBF і WBO Володимир Кличко вважає, що його брат підійшов до поєдинку в оптимальній ступені готовності: "Віталій перебуває в гарній формі - ідеальна форма у нього буде в бою. Арреола боксуватиме вдома - це додасть йому додаткову мотивацію. Ніхто не збирається недооцінювати суперника - і ми в тому числі. Я очікую, що в поєдинку проти Віталія він викладеться на повну силу і навіть більше ".