Таке рішення сьогодні прийняли профспілкові лідери лісопідприємств Волині, - повідомляє прес-служба ВОУЛМГ.

«Лісова галузь потребує захисту від «реформ» і «реформаторів!» – такі месиджі сьогодні пролунали з уст голів профспілкових комітетів лісопідприємств ВОУЛМГ, які зібралися у Луцьку на засідання президії обласної організації профспілки працівників лісового господарства.

Її голова Павло Матіюк насамперед ознайомив з постановою Президії ЦК профспілки працівників лісового господарства України № П-19-1 від 10.02.2016р. «Про хід виконання постанови Президії ЦК профспілки від 20.02.2016р. та подальші дії профспілки в цих умовах», також доповів про стан галузі, зокрема про нефінансування урядом лісопідприємств Сходу та Півдня, зустрічі у верхах, ініціативи та пропозиції лісівників, які, на жаль, вище керівництво держави не чує. Зауважив, що Волинська організація – третя за чисельністю в галузевій профспілці України – сьогодні готова відстоювати права своїх працівників у Києві. В обговоренні активну участь взяли голови ПК ДП «Камінь-Каширське ЛГ» Оксана Харитоненко, ДП «Городоцьке ЛГ» Олена Некришевич, ДП «Ковельське ЛГ» Сергій Наумчук, ДП «Горохівське ЛМГ» Григорій Биховець, ДП «Ківерцівське ЛГ» Ірина Пащенко та ін.

«Наше господарство чи не вперше за останні роки залишилося без будь-якого фінансування, – мовив голова ПК «ДП «МГ «Звірівське» Роман Бокій. – І якщо в січні тривав мисливський сезон і ми мали можливість заробити якусь копійчину на зарплатню від проведення полювання, то тепер опинилися у безвихіднім становищі. А в нас же понад 1000 голів дикого звіра, якого потрібно і підгодовувати, і охороняти».

Тож коли голова президії поставив на голосування питання про протестні акції, всі одноголосно підтримали його заклик про мирний похід на Київ. Було прийнято звернення до Президента України, Голови Верховної Ради України, Прем’єр-міністра України. Також присутні звернулися до спілчан, працівників та ветеранів галузі, усіх, кому небайдужа доля лісів, із закликом про підтримку цих звернень. Голови профспілкових комітетів державних лісогосподарських та лісомисливських господарств розпочали збір підписів на підтримку збереження галузі від розвалу.

Павло Матіюк повідомив, що про точно дату поїздки буде повідомлено згодом. Та вже відсьогодні лісівники починають акумулювати кошти на дорогу, вирішувати питання транспортного забезпечення і збирати підписи під зверненням до вищого керівництва держави.