Вже протягом кількох днів на полях фільтрації Гнідавського цукрового заводу працюють спеціалісти Одеського інституту мікробіотехнології. Ціль, яку переслідують науковці одна – побороти неприємний запах, який ще залишається біля полів фільтрації.

Човни, бочки, кернери, на карті №1 полів фільтрації кипить робота.

«Це робота не одного дня, але ми вже маємо певний результат. Ви можете відчути, що неприємні запахи мають меншу концентрацію. Ця проблема має вирішення і вже видно «світло в кінці тунелю», - розповідає науковий співробітник інституту, доктор біологічних наук Віктор Бобейко.

Науковець запевняє, що вже за три дні на цій карті полів фільтрації Гнідавського цукрового заводу запаху не буде, потім будуть опрацьовувати слідуючу карту і так до повної перемоги.

«Наші біологічно активні бактерії заселяємо на поля фільтрації, де вони розпочинають боротьбу з «злими» бактеріями, які і є причиною неприємного запаху», - розповідає науковець.

Ефект проведеної роботи видно відразу, а до того чорна за консистенцією маса фільтраційних полів стає світлішою, а професор жартує, що «біле» завжди перемагає «чорне».