Дослідники встановили, що споживання шоколаду, а також пиття води здатне виступати у вигляді знеболюючого.

Так, вчені зробили висновок, що споживання шоколаду полегшує больові відчуття від м'язових болів до опіків. У той же час учені застерігають від безконтрольного споживання солодкого, тому що інші негативні ефекти цього продукту ще ніхто не скасовував. 

В Університеті штату Чикаго неврологи встановили, що споживання шоколаду сприяє в організмі тварин і людей виробництву природних знеболюючих ферментів, що впливають на мозок і здатних значно приглушити відчуття болю. У випадку з тваринами ситуація вийшла ще більш парадоксальна: тварини відчували больові відчуття, починали вживати шоколад навіть у тому випадку, якщо в звичайному раціоні в них цього продукту немає. 

"Швидше за все, це сильний підсвідомий рефлекс, який ніяк не пов'язаний з відчуттям голоду або апетитом", - вважає Пеггі Мейсон, один з авторів дослідження. 

У серії проведених дослідів вчені встановили, що після отримання "знеболюючого" у вигляді шоколаду або розчиненого у воді шоколаду, лабораторні миші та щури набагато повільніше реагували на тепловий вплив, якого вони дуже бояться в звичайному житті. Для підтвердження своїх припущень дослідники також дали піддослідним тваринам хінін, розчинений у воді. У цьому випадку реакція на тепло була звичайною, повідомляють Подробиці.

На думку неврологів, дія солодкого в даному випадку проявляється не в притуплені роботи больових рецепторів, а головного мозку, що отримує сигнали від них. "Попередньо можна стверджувати, що подібне відбувається в результаті роботи головного мозку", - говорить Мейсон.