Російський суперважковаговик Микола Валуєв програв британцеві Девіду Хею в бою за чемпіонський пояс WBA через нестачу швидкісних якостей, цитує тренера Валуєва Олександра Зіміна персональний сайт боксера з Санкт-Петербурга.

"Це був дуже дивний двобій, у якому один боксер тікав, а інший його наздоганяв, - сказав Зимін. - У принципі, це взагалі не можна назвати боєм, а швидше переслідуванням по рингу. Проте, Валуєв на рингу шукав бою, намагався атакувати , але у нього не вистачило швидкості, щоб наздогнати суперника ". 

Хей переміг Валуєва розділеним рішенням суддів - 116:112, 116:112 і 114:114. Поєдинок відбувся 7 листопада в Нюрнберзі. У ньому, на думку Зіміна, Миколі не вдалося реалізувати навички, відпрацьовані на тренуваннях, повідомляють РІА Новини. 

"Хей практично протягом усіх раундів уникав бою, - вважає фахівець. - Наприкінці раундів у нього була вище швидкість. Але він працював в кожному раунді приблизно 15 секунд. Миколі ж не вдавалося розвивати повторні атаки. На спарингах це виходило у нього значно краще ".

Поразка від Хея стало для 36-річного Валуєва другий в боксерської кар\'єри.