У Луцькому районі дитина 12 років, потрапила в обласну інфекційну лікарню. Захворювання пов’язують із вживанням домашньої м’ясної  консерви.

Про це повідомляють у Волинському обласному центрі МОЗУ.

«Повторно наголошуємо про небезпеку від  використання  в їжу консервованої продукції негарантованої якості, особливо  домашнього приготування (м’ясних,  рибних, овочевих консервів). Не слід вживати також  консерви невідомого походження, із деформованими чи  «піддутими» кришками.» 

Лікарі попереджають, що ботулотоксин чутливий до впливу  високих температур, тому консервовану продукцію перед вживанням необхідно піддати термічній обробці (прокип’ятити, протушкувати  чи просмажити).

В разі появи  симптомів хвороби (недомагання, нудота, блювота, болі в животі тощо)  необхідно терміново звернутись за медичною допомогою,  вчасно розпочате  лікування  значно збільшує шанси  для повного  виздоровлення.