У Волинській області створено 20 рейдових бригад, які оперативно реагують на випадки незаконних вирубок і вже склали більше 700 протоколів.

Про це повідомив керівник Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександр Кватирко під час брифінгу у Волинському обласному управлінні лісового та мисливського господарства 4 листопада, пишуть Волинські Новини.

Окрім того, території області постійно діють близько 400 пилорам, які під сировину використовують переважно незаконно вирубану деревину.

Відповідне питання підняв присутній на заході депутат Луцької міської ради Павло Данильчук.

Заступник Державного агентства лісових ресурсів України Володимир Бондар, своєю чергою, відзначив, що про цю проблему знає і навіть піднімав її на рівні президента.

За його словами, діяльність пилорам на Волині вдасться врегулювати завдяки вирішенню ситуації навколо реалізації незаконної деревини, адже переважна більшість пилорам під сировину використовують крадений ліс.

«Пилорами використовують свіжозрубане дерево і як підприємства сплачують тільки єдиний податок. А правоохоронці не можуть зайти на їхні території, бо перевірка таких підприємств заборонена», – сказав Володимир Бондар. Та додав, що лісівники виступають тільки «за», аби усунути таку незаконну діяльність.