Український боксер і політик Віталій Кличко оголосив, що завершить спортивну кар\'єру в 2010 році. Про це повідомляє сайт телеканалу ТСН.

"Мені залишилося завоювати тільки один пояс. Тому в цьому році я повішу боксерські рукавички на цвях і перестану їздити по різних містах, щоб \'начистити\' кому-небудь обличчя", - заявив Кличко під час візиту на Київську ГЕС.

Чемпіонський пояс за версією WBA в суперважкій вазі, який планує завоювати Кличко-старший, належить британцеві Девіду Хею. Перший захист поясу належить Хею 3 квітня 2010, коли він зустрінеться з Джоном Руїсом із США. Фахівці вважають, що цей бій повинен бути достатньо легким для британця, тому він досить скоро буде готовий зустрітися з претендують на звання чемпіона Віталієм Кличком. 

При цьому, з огляду на плани Кличка-старшого завершити кар\'єру найближчим часом, все меншою стає ймовірність того, що українцеві вдасться зустрітися на рингу з екс-чемпіоном світу за версією WBA, росіянином Миколою Валуєвим. Домовитися про проведення цього бою раніше не вдалося через позицію промоутера Дона Кінга, який зажадав для Валуєва гонорар у чотири мільйони доларів. Представники Кличка назвали суму занадто великою. 

Віталій Кличко є першим в історії європейцем, який став чемпіоном світу з боксу серед професіоналів у суперважкій вазі за найпрестижнішою версією WBC і утримував титул в 2004, 2005, 2008 і 2009 роках, повідомляє lenta.ru. 

Раніше Кличко вже йшов зі спорту: у 2005 році він змушений був завершити кар\'єру через травму. Тоді ж він активно зайнявся політикою, очоливши партію "Реформи і порядок" (блок "Пора"). У 2008 році він повернувся в бокс, в першому ж раунді нокаутувавши чемпіона світу за версією WBC нігерійця Семюела Пітера.