93-річний ветеран війни, чорнобилець, і нині на схилі літ, чоловік задумується – де взяти гроші на оплату комунальних послуг, бо ж через великий борг – в його будинку відрізали газопостачання.

Читайте також: "Волиньгаз" припинить обслуговувати мережі без договорів

Степан Борисюк – людина, що пройшла війну, нині інвалід першої групи, попри усі життєві перипетії активно розповідає про воєнний досвід, ділиться спогадами.  Здається, пройшовши таке пекло, у 21 столітті, дідуся Степана повинно нині хвилювати лише те, чи будуть ввечері показувати старий фільм. Ба ні, у свої 93 роки він турбується за газопостачання і величезні платіжки. Чи повинно так бути, напевне, що ні, тим не менше за дідуся піклується не держава, а старенька дружина та сусіди.

Читайте також: Уряд затвердив виплати до Дня Перемоги

Дружина ветерана війни розповідає – нині ситуація дуже важка, проблем і так вистачає, субсидію забрали вже більше як два роки тому, а платити, повністю за комуналку із пенсією менше двох тисяч можливо лише за умови, якщо не харчуватися, і не купувати ліки, а здоров’я літніх людей вже давно стало підводити, а тут ще й газ торік відрізали.

90-річні пенсіонери беруть кредит, аби оплатити комунальні платежі. Лише вдумайтесь у цю фразу. А якщо не загнати себе у боргову петлю, то як інакше вижити – робити вибір – або без газу, або по вуха у кредитах.

Детальніше у сюжеті ТРК "Аверс":


Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook