Білок, що провокує розвиток хвороби Альцгеймера, у хворих на діабет швидше, ніж у тих, хто не страждає діабетом, прикріплюється до судин головного мозку та прискорює розвиток хвороби Альцгеймера, до таких висновків прийшли вчені Університету Осака в ході експериментів над мишами. 

Як повідомляє телекомпанія NHK, для експериментів вчені використовували дві групи мишей - здорових і хворих на діабет. Потім їм були змінені гени таким чином, щоб вони були легше схильні до розвитку хвороби Альцгеймера.

Після спостережень над обома групами вчені прийшли до висновку, що миші, хворі на діабет, захворіли хворобою Альцгеймера вже через 2 місяці, у той час як їхні здорові родичі - через 4 з гаком. У мишей, хворих на діабет, значне ослаблення пам\'яті спостерігалося вже через два місяці, тоді як в іншої групи мишей тільки через 3-6 місяців.

Вивчення судин головного мозку показало, що у мишей, хворих на діабет, на стінках судин у два рази більше білка бета-амілоїда, що викликає розвиток хвороби Альцгеймера.

Вчені зробили висновок, що при захворюванні на діабет, білок бета-амілоїд швидше і легше закріплюється на судинах, що сприяє прискоренню розвитку хвороби Альцгеймера, повідомляють РІА Новини.