Українці дедалі більше задумуються про відпочинок в Туреччині чи Єгипті та омріяний all inclusive. Популярні закордонні курорти вже заявили про відкриття туристичного сезону. Деякі морські країни готові приймати гостей уже за місяць.

Читайте також: Літня відпустка − відміняється: Єгипет продовжив надзвичайний стан ще на 3 місяці

При цьому, кажуть експерти, на перших туристів чекають нові правила. Одне з них − проходження швидкого тесту на коронавірус, про це повідомляє РБК.

"Так само буде дотримуватися дистанція між людьми − не буде такого, що шезлонг на шезлонзі, все контролюватиметься − як біля басейну, так і біля моря. А ось наш улюблений шведський стіл, кажуть, що він все таки буде прибиратися, замість нього буде замовлення їжі з меню. Але шведський стіл не слід плутати з all inclusive. Аll inclusive залишиться", − пояснює експерт з туризму Альона Бальме.

Зважаючи на всі ці правила, Туреччина вже за місяць готова приймати гостей.

"Все таки планується − сезонні готелі на Анталійському або на Егейському узбережжях, які так люблять наші туристи, почнуть відкриватися з кінця червня", − зазначила експерт.

Не менш улюблений Єгипет також готовий до зустрічі туристів. Спочатку прийматимуть місцевих, за умови, що готелі будуть наповнені до 25% відсотків. А вже з липня й іноземців. У всіх готелях мають бути медпункти та приміщення для хворих, у разі виявлення коронавірусу.

Європейські узбережжя хоч і невпевнено, але натякають на липень. Відносно недорогі варіанти, серед яких Греція, Болгарія та Кіпр, все ж таки готуються до морського сезону. Навіть Італія та Іспанія, лідери по захворюваності на коронавірус, створюють бюджетні програми.

"Іспанія все ж сподівається, що відкриються пляжі наприкінці липня. У той же час Італія робить якісь туристичні програми. На Сардинію чи на Сицилію половина вартості квитків, хто буде літати", − розповіла Бальме.

Читайте також: Забудьте про all inclusive: Туреччина готується до відновлення туристичного сезону зі значними змінами

Та хоч як заманюють інші країни наших туристів, дешевшати путівки все ж не поспішають. Та й турагенти ще не можуть продати їх. Адже всі чекають повного відкриття кордонів, щоб відпочинок був цілком безпечним.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook