У рамках операції «Спирт» у Луцькому районі припинили діяльність підпільного виробництва алкогольних напоїв.

Про це інформує ГУ ДФС у Волинській області.

Читайте також: На Волині затримали контрабандиста, який вантажив цигарки на потяг до Польщі

Під час досудового розслідування у кримінальному провадженні, за ознаками вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ст. ст. 199, 204 Кримінального кодексу України, встановлено, що житель Луцького району організував виробництво фальсифікованих алкогольних напоїв. Останній обладнав підпільний алкоцех у підвальному приміщенні власного помешкання. Увесь цикл «виробничого процесу» відбувався в жахливих антисанітарних умовах та з сировини невідомого походження.

Під час проведення санкціонованого обшуку за місцем виробництва та зберігання фальсифікату правоохоронці виявили понад 2 500 літрів спирту, близько 1 800 літрів фальсифікованих алкогольних напоїв та майже 1 000 пачок тютюнових виробів без марок акцизного податку встановленого зразка України. Також вилучено ручний закорковувач для пляшок, шланги, лійки, спиртометри, порожню тару, мірні колби та чорнові записи щодо обсягів виготовлення та реалізації фальсифікату. Одночасно, правоохоронцями виявлено та вилучено 193 тис. грн готівкових коштів, отриманих від такої незаконної діяльності.

За попередніми оцінками вартість вилученого підакцизу становить понад 1 мільйон гривень.

Наразі проводяться першочергові слідчі дії та вирішується питання про накладення арешту на вилучені товарно-матеріальні цінності.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook