Днями у селі Прилуцьке випробували новий метод прокладання доріг – викладали асфальт прямо на сніг та лід. Кошти, виділені на ці роботи сільська рада використала некоректно, та частину коштів взагалі – віддала. А дорога то вже почала руйнуватись, і невідомо скільки часу витримає.

Читайте також: Траса Київ-Ковель-Ягодин перевантажена через погодні умови

Про це йдеться у відео-сюжеті ТРК Аверс.

Мешканці села Прилуцьке нової дороги чекали довго. І ось цього року з бюджету області виділили кошти на ремонт дорожнього покриття. Підрядники довго не барилися, за роботу взялися одразу. 7 грудня при температури нижще нуля прокладати асфальт почали прямо на сніг та лід.

"Два з половиною мільйони виділилось на вулиці Богуна та Наливайка, і 190 тисяч гривень виділили на цю дорогу. І ці дві дороги ремонтували в один день, на вулиці був сніг і лід. Виникає питання: на вулиці Соборності проклали асфальтом 1,5 кілометра за 5 мільйонів гривень, а на вулицях Богуна та Наливайка проклами 450 метрів дороги за 2,5 мільйони і проста арифметика – де решта грошей?" − розповів депутат Волинської обласної ради Олександр Омельчук.

Читайте також: У селі на Волині лікарі везли пацієнтку до "швидкої" на конях (фото, відео)

До слова, на ремонт доріг у селі Прилуцьке з обласного бюджету виділили майже 8 мільйонів гривень. Депутат Волинської обласної ради Олександр Омельчук каже, що мільйон з цих коштів розчинився у повітрі. Але у сільській раді знають, куди поділись гроші.

"Мені вдалось поговорити з депутатами сільської ради, і вияснилось що мільйон гривень Прилуцька сільська рада віддала в Ківерцівську адміністрацію. Чому ці кошти віддаються в Ківерцівську адміністрацію?" − розповів Олександр Омельчук.

Місцеві, м’яко кажучи, в шоці. Розповідають, дорогу, яка є основним сполученням обласного центру Волині, із селом ремонтували вночі. Припускають, аби ніхто не бачив.

Місцевий житель, який бачив усе на власні очі, каже: "Клалася дорога вночі при поганій погоді, в мороз. Бордюри валилися, переставляли два рази".

Їдемо до сільського голови Прилуцька Валентина Арчибасова. Та очільник розводить руками. Про кошти, які зникли – ні слова. Нервово переконує, що коли розпочались роботи, погода була стабільна та без опадів.

"На початку першого дня і на другий день ніякого снігу і дощу не було, як почали докладати 50-60 метрів снігу там ще не лежало", − розповів голова сільської ради Валентин Арчибасов.

Також, Валентин Арчибасов розповів, що намагався призупинити робочий процес, та побоявся, що його потім звинуватять у перешкоджанні ремонту. Тож порадився із головним інженером з приводу того, чи можна працювати при такій погоді. За словами Арчибасова, той його запевнив – що все буде добре.

"Я під’їжджав до підрядника, і цікавився чи виникатимуть незручності, він мене запевнив що ні. От скажуть потім люди от бачите він прийшов, самовільно, без всяких підстав зупинив будівництво", − говорить голова.

Нагадаємо, восени цього року тут, у сільській раді провели обшуки – правоохоронці намагалися знайти фальшиві документи.

Отож, кошти з бюджету виділили, але скільки часу витримає така дорога – невідомо, адже руйнується вона вже.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter