Серед інших міст України Луцьк має репутацію міста з найбільшим автомобільним ринком. Стихійна торгівля автотранспортом суттєво ускладнює рух вулицями Єршова та Карбишева, тому у міськраді розглядають варіанти перенесення та впорядкування авторинку.

Читайте також: На луцькому автобазарі обікрали авто

Про це розмовляли під час засідання сесії Луцької міської ради 28 квітня, – передає ІА Волинські новини.

«Історично склалося так, що серед інших міст України Луцьк має репутацію міста з найбільшим автомобільним ринком України. Сюди їдуть покупці з усіх областей у базарні дні – четвер та неділю. Є земельна ділянка на вулиці Єршова, 6 площею понад 6 гектарів. Це ділянка, що перебуває у комунальній власності Луцька. Її цільове призначення – будівництво та обслуговування авторинку з існуючими спорудами», – звернувся із запитом до колег та міського голови депутат Олександр Ткачук.

Він наголосив, що найбільш критична ситуація – на вулиці Єршова, де два дні в тиждень відбувається стихійна торгівля автомобілями, які продавці розташовують на дорозі аж до Свято-Миколаївського храму.

«Створюються перешкоди для руху транспорту. Крім того, стихійний ринок облаштували й на газонах, через це частина об’єктів благоустрою вже пошкоджена. Газони засипали щебенем для стоянки цих авто. Окрім того на авторинку торгують засобами гігієни, побутової хімії та продуктами харчування», – зауважив доповідач.

Читайте також: У Луцьку змінять дні роботи авторинку

Він поцікавився у колег, яким чином можна навести порядок з хаотичною торгівлею автомобілями у Луцьку.

На це Луцький міський голова Ігор Поліщук відповів, що ділянка на вулиці Єршова, 6, про яку вели мову раніше, не перебуває у власності жодного суб’єкту господарювання.

«Сьогодні ті власники нерухомого майна, які є за парканом, відновлюють інтерес до цієї земельної ділянки і мають намір знову взяти її в оренду і сплачувати орендну плату. Крім того комунальне підприємство «Автопарксервіс» розробляє альтернативні ділянки, які можуть розвантажити вулиці Карбишева та Єршова. Окрім того розроблена схема організації дорожнього руху. Сьогодні відбувається встановлення дорожніх знаків, які врегулюють частково це питання. Щотижня там чергує департамент муніципальної варти. Вже склали сотні протоколів на власників авто, які стихійно залишають для торгівлі у недозволених місцях», – акцентував міський голова.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook