Активісти вже 21 день блокують вагони з російським вугіллям на залізничній станції "Соснівка" у селі Сілець. Сьогодні зранку на місце приїхали підрозділи поліції на чолі з начальником Василем Віконським, аби вирішити проблему.

Читайте також: Тітушки та поліція: волинський активіст повідомив про спроби прориву блокади російського вугілля на Львівщині (відео)

"В Сокальське відділення поліції сьогодні надійшла заява від керівництва одного з вугільних підприємств району про те, що невідомі особи здійснюють блокування вагонів, завантажених вугіллям, чим наносять суттєву фінансову шкоду підприємству", – повідомляють у прес-службі Нацполіції.

На місці зібрались не лише атовці, але й місцеві мешканці, шахтарі, люди похилого віку та мами з дітьми. Разом всі викрикують "Ганьба".

"Арештували вже 18 наших активістів, які блокували вагони. І це лише в одному автобусі, – розповідає у прямому ефірі у фейсбук перший командир батальйону "Донбас" Семен Семенченко, – Це всі ветерани АТО, члени Спілки ветеранів АТО. Зараз їх розвозять у Сокальський,Червоноградський райвідділки, а ми будемо їх рятувати".

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження.

Читайте також: Волинський активіст повідомив про зупинку ще сорока вагонів з російським вугіллям

"Зараз ми намагаємося переконати правопорушників припинити чинити беззаконня. Однак, якщо вони відмовляться виконувати законні вимоги поліцейських, ми будемо змушені застосувати заходи поліцейського примусу", – зазначив Віконський.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook