Джо Байдена офіційно визнали новообраним президентом Сполучених Штатів - про це кілька годин тому заявила Адміністрація загальних служб у розісланих йому самому і федеральним установам листах. Як на це відреагувала адміністрація Трампа та він сам, розповіли у сюжеті ТСН.

Читайте також: США офіційно вийшли з Договору про відкрите небо через Росію: що це означає

О 18:00 за місцевим часом, поки Європа міцно спала, Адміністрація загальних служб нарешті визнала вибори в Сполучених Штатах такими, що відбулися. Це сталося за кілька годин потому, як законодавці штату Мічиган офіційно підбили підсумки волевиявлення і присудили перемогу Байдену.

Голова адміністрації загальних служб Емілі Мерфі вагалася більше двох тижнів після того, як уся преса, включно з республіканським Фокс Ньюзом, врахувавши результати голосування у спірних штатах оголосила Байдена переможцем.

Увесь цей час Дональд Трамп і його команда наполягали, що виборами в Америці зманіпулювали, змусивши голосувати мертві душі та просто дописуючи голоси кандидатові від демократів. Утім, жодного притомного доказу в судах навести так і не змогли. Тепер команді Байдена з державних резервів виділятьпонад сім мільйонів доларів на забезпечення двомісячної роботи усіх спеціалістів.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook