Волинський окружний адміністративний суд відмовив підприємцям Центрального ринку забезпеченні позову шляхом зупинки дії рішення Луцької міськради щодо знесення контейнерів і паркану.

Читайте також: У Луцьку демонтують паркан на Старому ринку (фото/відео)

Про це йдеться в ухвалі Волинського окружного адміністративного суду від 11 лютого.

Так, до суду з заявою про вжиття заходів забезпечення позову до подання позовної заяви звернулася громадська організація "Асоціація захисту прав малого та середнього бізнесу "Бізнес-Волинь". Керівником цієї організації є Ігор Дильов, який фактично і очолює групу підприємців, які відмовляються виконувати рішення міської ради і демонтувати незаконно встановлені торгові точки.

Підприємці звернулися до суду у зв’язку з рішенням Луцької міської ради про припинення комунальному підприємству "Луцькі ринки" права постійного користування на земельну ділянку на вулиці Глушець, 1 для обслуговування Центрального ринку. Відповідно до цього рішення, до 3 лютого мав здійснитися демонтаж тимчасових споруд і конструкцій, розміщених на ринку, зокрема й паркану.

"Заявник вказує, що вищевказаним рішенням Луцької міської ради було суттєво порушено законні права та інтереси більше 300 підприємців, що здійснюють свою діяльність на території Центрального ринку, у зв’язку з чим ГО "Асоціація захисту прав малого та середнього бізнесу "Бізнес-Волинь" змушена звернутися до суду за їх захистом шляхом визнання рішення протиправним та таким, що підлягає скасуванню як таке, що прийняте з порушенням норм чинного законодавства України.

Також зазначає, що Луцькою міською радою при прийнятті рішення щодо вилучення земельної ділянки було здійснено пряме втручання в господарську діяльність незалежних суб’єктів господарювання та не враховано інтереси осіб, які безпосередньо здійснюють там підприємницьку діяльність на законних підставах", – йдеться в тексті ухвали.

Читайте також: Міська рада дає ще один шанс добровільно переїхати підприємцям ринку на нове місце

Суд, однак, не задовільнив клопотання працівників ринку про вжиття заходів забезпечення позову.

"На думку суду, передбачені п. 1 ч. 2 ст. 150 ­Кодексу адміністративного судочинства України підстави для забезпечення позову заявником належними та допустимими доказами не підтверджені", – наголошено в ухвалі.

Нагадаємо, 10 лютого планувалося розпочати демонтаж паркану навколо ринку, який розміщений без дозвільних документів. Напередодні було надіслано офіційні листи у Головне управління Національної поліції у Волинській області та Луцький відділ поліції ГУНП у Волинській області щодо необхідності забезпечення безперешкодного проведення демонтажу вищезазначеної огорожі та недопущення нанесення травм працівникам департаменту муніципальної варти.

Однак працівники муніципальної варти так і не змогли розпочати демонтаж паркану, адже їм у цьому перешкоджають підприємці та невідомі особи. В поліції розпочали кримінальне провадження щодо осіб, які перешкоджали демонтажу, триває слідство.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook