Фальшиві гроші в Україні відкрито рекламують у соціальних мережах і навіть за допомогою гугла. Найчастіше оголошення публікують у телеґрам-каналах, де вказано контакти продавця. Мінімальне замовлення – 1,5 тисячі гривень. За цю суму обіцяють надіслати або 5,5, або 5,6 тис. грн. Усе залежить від того, купюрою якого номіналу ви хочете отримати "посилку".

Читайте також: На Волині шахраї намагалися здати в обмінники фальшиві гроші

Про це йдеться в матеріалі OBOZREVATEL.

Один із продавців фальшивок заявив: його товар не "розкусить" навіть термінал. Загалом же, ділки радять роздавати купюри в транспорті, у ларках, на ринках – усюди, де немає можливості перевірити купюри за допомогою спеціального обладнання (таке використовують, наприклад, у супермаркетах).

Як поширюють фальшивки

Оплачувати "фальшивки" потрібно за допомогою біткоїнів: відстежити гаманець майже неможливо, цим і користуються злочинці. Ціни зафіксовані в гривні й щодня перераховуються в біткоїни. Фальшивомонетники мають у розпорядженні цілу мережу в Україні.

Читайте також: Україну "атакувала" фальшива валюта: як розпізнати підробку

  • Перший етап: постачання самої "валюти". Гроші друкують, завозять із непідконтрольної території або навіть з інших країн.

  • Другий етап: продаж підробок. Це найвигідніший спосіб "відмити" отримані кошти. Якщо намагатися самостійно поширити, можна легко впійматися. Тому підробки перепродують за ціною в 30% номіналу.

  • Третій етап: уже оплачені "гроші" доставляють "скарбами". Для цього окремо наймаються сотні українців у різних містах України. Їхнє завдання – отримати "валюту" через "Нову пошту" (якщо посилка правильно упакована, перевіряти її не мають права), а потім заховати під деревом, поруч із будинком.

Підроблені гроші продають в інтернеті

"Вибираєте район і "скарбом" отримаєте гроші. Надішлете точку на карті й фотографію. Отримаєте –відпишіться. Коли будете забирати, добре озирніться навколо. Наші гроші беруть навіть банкомати, але краще використовувати анонімні перекази й не на свою картку", – розповідає один із продавців.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook