Темпи зростання випадків зараження коронавірусом у Білорусі є одними з найвищих у Європі.

Читайте також: У Білорусі визнали, що понад три сотні медиків інфіковані коронавірусом

Про це в інтерв'ю TUT.BY заявив представник Всесвітньої організації охорони здоров’я в Білорусі Батир Бердикличев.

"Відповідно до даних, які надає Міністерство охорони здоров’я (Білорусі – ред.), у країні спостерігається стійке зростання числа нових випадків COVID-19 протягом останніх 4,5 тижні", – сказав він.

Бердикличев також зауважив, що за кількістю інфікованих SARS-CoV-2 на 1 мільйон населення Білорусь випереджає сусідні країни.

"Однією з провідних причин швидкого розвитку епідемії… є відсутність адекватних заходів соціального дистанціювання", – вважає представник ВООЗ.

Читайте також: "Ніяких чартерів, нехай там сидять": Лукашенко відмовився евакуювати своїх громадян з інфікованих коронавірусом країн

Станом на ранок 1 травня, за офіційними даними, в Білорусі зафіксовано 14 917 випадків зараження коронавірусом SARS-CoV-2. З них 93 стали летальними, водночас 2 918 людей вилікувалися від коронавірусної інфекції.

Нагадаємо, у самій Білорусі не оголошували карантин через епідемію коронавірусу, президент Олександр Лукашенко заявив про "особливий шлях" країни у подоланні хвороби. Він не вірить у небезпечність епідемії.

Тому у Білорусі зокрема відновили навчальний процес.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook