Після нещодавнього повідомлення міської влади про те, що Луцьк буде продовжувати укрупнення, зокрема, мова йде про те, що до обласного центру Волині приєднають ще сім громад, "найактивніші" мешканці та "знавці" адміністративно-територіального устрою висловлюють своє невдоволення у даному рішенні.

Читайте також: 2 листопада стартує процес перших місцевих виборів в ОТГ на Волині

Так, лучанин Ілля Токаренко помітив тенденцію, що після того, як заговорили про розширення меж Луцька, усі "фейсбучні" "активісти" почали писати невдоволені коментарі та дописи про те, що жодна громада не має ніякого бажання доєднуватись до міста, адже це спричинить незручності для населення.

"Знову шквал емоцій стосовно приєднання до Луцька навколишніх ОТГ. Боти не замовкають. Всьо пропало. Як наша громада буде з Луцьком? Ми не хочемо жити у Луцьку і т. д. В мене напрошується елементарне питання. А як ви працюєте у Луцьку? А як ви по магазинах ходите у Луцьку? А як ви дітей своїх у Луцьку навчаєте? Це цілком логічне питання. В чому така проблема? В тому, що Липини вже давно являються частиною міста? Чи в тому, що алкоголь після 22.00 перестануть продавати?" – зазначив чоловік.

Лучанин зазначає, що навпаки обласний центр розширює свої межі та дає прилеглим громадам більше можливостей.

"Час іде, місто розширюється, це нормальна тенденція. Нічого тут поганого немає. Для чого знову баламутити народ своїми незрозумілими вимогами? Я думаю тут цілком логічна відповідь. Небажання когось відійти від кормушки. Зробили собі мікроклімат з своїми депутатами і все всім добре. Страждає як завжди громада. Народ. Перед тим як кричати ЗРАДА, потрібно проаналізувати все, вислухати не свого голову ОТГ, а вислухати всі сторони і зробити нормальний об'єктивний висновок", – підкреслює чоловік.

Читайте також: Розширення Луцька: до обласного центру Волині хочуть приєднати приміські громади (відео)

Нагадаємо, 29 жовтня, під час засідання регіональної робочої групи з підготовки пропозицій щодо адміністративно-територіального устрою базового та субрегіонального рівнів Волинської області стало відомо, що до Луцької ОТГ приєднають ще сім громад, які фактично уже є частиною міста. 

Згідно з оприлюдненим протоколом до Луцька незабаром можуть долучити такі громади, як: Жидичинська ОТГ Ківерцівського району, Липинська ОТГ (без Дернівської сільської ради), Підгайцівська ОТГ (з Хорлупівською сільською радою), Княгининівська ОТГ, Боратинська ОТГ, Гіркополонківська ОТГ та Заборольська ОТГ Луцького району.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook