В "ДНР" готові до розведення сил на нових неузгоджених ділянках Донбасу, якщо Україна виконає умови щодо підготовки й контролю процесу.

Читайте також: Масові смерті та зникнення у "ДНР": в окупованій Горлівці знайдено 58 трупів

Про це заявив керівник у спільному центрі з контролю і координації режиму припинення вогню Руслан Якубов у коментарі "РІА Новини".

"Зі свого боку, ми готові виконати розведення сил і засобів на будь-яких узгоджених контактною групою ділянках розведення в разі, що сторони прийдуть до консенсусу щодо доповнення рамкового рішення, повної взаємності, дзеркальності та дотримання всеосяжного режиму припинення вогню з української сторони", – повідомив він.

Якубов додав, що терористи вітають рішення "нормандської четвірки" щодо кроків досягнення повного припинення вогню в Донбасі.

"Питання ділянок розведення має опрацьовуватися на робочій групі з питань безпеки та затверджуватися Мінською контактною групою на підставі Рамкового рішення від 21 вересня 2016 року", – зазначив він.

Читайте також: Терористи передали Україні понівечене тіло бійця ЗСУ у чорному пластику та без органів

Попри це, він заявив, що досвід розведення сил і засобів на пілотній ділянці №3 в районі Петровського показав, що українська сторона нібито порушує режим припинення вогню.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook