Останій раз ви авторизувались через "%social%"

Борщ потрапив до рейтингу найсмачніших супів у світі

понеділок, 01.03.21  08:47
Борщ потрапив до рейтингу найсмачніших супів у світі

Українська національна страва – борщ – опинилася у списку 20 найсмачніших супів у світі за версією американського видання СNN. Про це йдеться у відповідному матеріалі, повідомляє Укрінформ.

Читайте також: У волинській школі діти харчуються за новими нормами (фото, відео)

"Шматочки ніжного буряка плавають у блискучому червоному бульйоні для супу, котрий люблять в Україні та по всій Східній Європі. Борщ, який часто приправлений рясною порцією сметани, є чим завгодно, але не простим буряковим супом", – описують страву редактори СNN.

Як наголошує видання, борщ іноді відносять до російської кухні, але це твердження викликає "гарячі суперечки". Наразі українські кухарі ведуть кампанію за включення українського борщу до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Окрім борщу у цьому списку представлені ще 19 супів з різних куточків світу, серед них іспанський гаспачо, суп гамбо з Америки, харіро з Марокко та інші.

Читайте також: "Ковдр не вистачало, і я вкривався прапором": популярний телеведучий вразив українців потужною промовою (фото)

Нагадаємо, що у Луцьку планують розглянути запровадження для харчування школярів меню відомого українського шеф-кухаря Євгена Клопотенка, раніше заявляв про бажання зробити борщ світовою спадщиною ЮНЕСКО.

Луцький міський голова Ігор Поліщук, аби покращити шкільне харчування, запропонував звернутися до меню відомого шеф-кухаря Євгена Клопотенка, який займається розробкою цікавих рецептів для закладів освіти.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті?Виділи її мишкою та натисни Ctrl + Enter

Коментарі

    коментарів немає
Коментар буде опубліковано після модерації
×публікації по часу :