Фермери віддають буряк і моркву втричі дорожче, аніж торік.
За даними аналітиків "АПК-Інформ: овочі і фрукти", моркву продають по 4-6 гривень за кілограм, це в середньому на 17% дорожче супроти минулого тижня. За буряк вже треба віддати на 8-11% більше - 4,5-6 гривень за кіло овоча.
Читайте також: Як українцям не "попастися" на хитрощі супермаркетів?
На думку експертів галузі, виробники підвищують ціни через низьку пропозицію на ринку. Торгова активність в сегменті коренеплодів висока, і можна говорити про певний ажіотаж, зокрема, на буряки.
В порівнянні з серединою лютого 2017 року морква підскочила в ціні щонайменше вдвічі. А буряк - в середньому в 3,7 рази. Більше того, аграрії впевнені - ціна ростиме й надалі, оскільки овочів на сховищах стає менше.
Відтак, лише за минулий тиждень буряк подорожчав на чверть.
Водночас капуста подешевшала.
Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter
Коментарі
пенсіонерка
16.02.2018 05:20:22
Ще врахуйте енергозатрати щоб його зварити. А борщ без мяса це просто Помиї свинячі.