На території меморіалу та центрального парку в Луцьку проведуть роботи з видалення сухостійних дерев та чагарників.

Читайте також: Лучанин пропонує висадити у центрі міста сухоцвіти. Петиція

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергоощадності, інформують Волинські новини.

За зверненням КП «Парки та сквери міста Луцька» було проведене обстеження зелених насаджень у ботанічних пам’ятках природи «Меморіал» та «Пташиний гай», які, на жаль, масово відмирають. Обстеження провели працівники Волинського національного університету імені Лесі Українки та київської фірми (повторно).

Під час обстеження на території природно-заповідного фонду було виявлено і позначено сухі й уражені шкідниками дерева.

Оскільки йдеться про природно-заповідний фонд міської ради, для подальших робіт, зокрема з видалення сухостою, необхідне рішення сесії Луцької міської ради.

Так, на території меморіалу заплановано видалити 22 сухих дерева, в основному це ялини, уражені грибковим захворюванням, та 139 погонних метрів кущів самшиту, знищених гусеницями вогнівки.

Натомість в орнітологічному заказнику «Пташиний гай» площею 10 гектарів, що міститься в межах центрального парку імені Лесі Українки, поширилися інвазійні рослини, як-от амброзія, золотарник канадський, клен ясенелистий, які масово захоплюють територію заказника. Косіння пропонують провести на 4,5 гектара площі заказника, аби знищити чагарники та самосійні рослини.

Окрім того, в заказнику виявили 18 сухостійних дерев.

Усі роботи мають провести восени.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook