У Вінниці кілька осіб, які займаються обміном валют, стверджують, що стали жертвами шахрайських дій свого колеги по бізнесу – 34-річного Володимира Казьміна. Чоловік зайняв у 11 людей близько 500 тисяч доларів, а після того, як його знайшли, знову зник разом із рідними.

Читайте також: На Волині жінка замовила вбивство чоловіка, щоб не повертати кредит: у поліції повідомили деталі (фото)

Подробиці цієї історії повідомляє «Обозреватель».

Як розповів підприємець із Вінниці Анатолій Л., з Володимиром він був знайомим упродовж двох років – був з ним у довірливих стосунках, як і з рештою колег, які працюють в цьому бізнесі. Нерідко бували випадки, коли доводилося один одному позичати великі суми, якщо самотужки не вдавалося провести великі операції.

Напередодні раптового зникнення Володимир Казьмін позичив у нього 70 тисяч доларів, які обіцяв повернути наступного дня. Але зранку на зв’язок не вийшов. Ба більше, і він, і його дружина видалили свої акаунти в соцмережах.

Невдовзі Анатолій з’ясував, що позичив велику суму зниклому колезі не тільки він, але й іще з десяток валютників. Вони поїхали до будинку родини Казьміних за 10 кілометрів від Вінниці, але побачили там тільки голі стіни.

Заяву в поліції про шахрайство приймати відмовилися. У стосунках валютників правоохоронці побачили тільки спір у цивільно-правових відносинах, який потрібно вирішувати в суді.

Лише після того, як донька від дружини Володимира написала заяву про зникнення своєї мами, вітчима і маленького братика, поліція оголосила сім’ю в розшук. Знайти втікачів вдалося у Закарпатській області. Однак затримувати їх не стали – кримінального провадження за шахрайство не було відкрито.

На Закарпатті Володимир Казьмін та його сім’я не затрималися – терміново переїхали до Луцька. Саме там їх самотужки розшукали кредитори.

Перед тим, як вийти на розмову з колишніми колегами по бізнесу, утікач двічі викликав патрульну поліцію, але його «гості» поводилися стримано і хотіли лише поговорити. Зрештою, розмова відбулася і її зафіксували на відео.

Читайте також: Організував «кримінальний авторитет»: на Волині затримали банду зловмисників, які вчинили низку злочинів (фото)

Володимир Казьмін зізнався, що позичав гроші, але як збирається повертати борг так і не відповів. Коли кредитори пішли, він написав заяву в поліцію про погрози вбивством. Після цього втретє зник у невідомому напрямку.

Як стало відомо виданню, кримінальне провадження щодо шахрайства (ст. 190 КК України) ще не відкрито. Правоохоронці стверджують, що притягнути втікача до кримінальної відповідальності можна в тому випадку, якщо у невловимого боржника був умисел «кинути» людей на велику суму. За їхніми словами, розшуки зниклих та всі обставини цієї справи радше нагадують не детектив, а бразильський серіал.

Наразі до вінницьких поліцейських надійшло п’ять заяв від потерпілих.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook