Найближчими днями область накриють циклон і атмосферні фронти, тому погода буде нестійкою, а подекуди – навіть екстремальною.

Читайте також: Що їсти у спеку і чому пити квас небажано

Про це ІА Волинські Новини розповіла черговий синоптик Волинського обласного центру з гідрометеорології Надія Голя.

Зі слів метеорологині, через проходження циклону та атмосферних фронтів у найближчі п’ять днів на Волині очікуються короткочасні дощі. Вдень переважатимуть грози, подекуди град і шквали.

Так, з 1 липня на території області буде хмарно, з проясненнями. У денну пору доби синоптики прогнозують короткочасний дощ, подекуди з грозами та градом. Вночі та вранці – місцями туман. Вітер – північно-західний, 7-12 метрів за секунду, подекуди зі шквалами 15-20 метрів за секунду. Температура повітря вночі становитиме +14...+19°, вдень – 22-27° вище нуля.

У Луцьку очікують 16-18°з позначкою плюс, вдень – 24-26° вгору по ртутному стовпчику.

Читайте також: Грозові дощі, град і навіть смерчі: в Україні розгуляється негода

2 липня напрямок вітру зміниться на західний, місцями з поривами 15-20 метрів за секунду. Нічна температура повітря коливатиметься від 13 до 18° із позначкою плюс, вдень +21...+26°.

Приблизно такими ж будуть погодні показники і на вихідні – 3 та 4 липня, і у понеділок – 5 липня.

Як проінформувала черговий синоптик Надія Голя, з 1 по 5 липня місцями на території області пройдуть грози та град, однак, станом на сьогодні, неможливо точно вказати, у яких саме населених пунктах.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook